top of page

Veranderen in het "ondertussen".

Ik hunker naar verandering, naar transformatie. Er is veel goeds om te behouden, om echt voor te vechten. En ik wil ook graag anders. In mij, in mijn omgeving en in de wereld. Als verandermanager heb ik geleerd om van de 'ist' naar de 'soll' te gaan. En ik begin te begrijpen dat we daarmee "het ondertussen" overslaan. Jitske Kramer en Daniëlle Braun kunnen dit erg mooi verwoorden in hun boek 'De Corporate Tribe'. Aanrader!

Over dat "ondertussen" ben ik aan het denken en voelen. In onzekere tijden willen we graag zo snel mogelijk duidelijkheid, afspraken, structuren en plannen. Of het nou gaat om een persoonlijke situatie of over wereldproblemen: we willen af van de onzekerheid. En juist in dit 'ondertussen' zit een kans die we niet moeten laten schieten! In deze periode staan we meer open dan ooit om te leren en in deze periode staan we meer dan ooit open voor hulp. Het is juist in deze periode mogelijk en nodig om met elkaar in gesprek te gaan. Om alle stemmen te horen en alle invalshoeken aandacht te geven. Om Deep Democratisch de wijsheid van de minderheid te integreren in het vormen van de toekomst. Eerlijk: ik was niet zo blij met de verkiezingsuitslag. Maar misschien hebben we het nodig om nog langer in deze 'tussentijd' te verblijven. Zullen we deze tijd wel-besteden?

Veranderen in drie stappen: van afscheid van het bekende, via het ondertussen (dat best even mag duren) naar het nu nog onbekende. Van de ist via inzwischen naar soll.
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page