top of page
  • Babette te Winkel

Alle stemmen horen

Sinds ik werk aan maatschappelijke projecten, kom ik in aanraking met echt geïnspireerde mensen. Samenwerken aan een korte voedselketen, de energietransitie of het inrichten van zorg in je eigen wijk: er gebeuren ontzettend veel mooie dingen op dit moment! En daarin is Deep Democracy heel erg nodig. Juist als je vanuit gedeelde waarden met elkaar samen gaat ondernemen, waar je met hart en ziel instapt, zie ik vaak dat mensen schrikken op het moment dat we het toch niet helemaal op elk detail zomaar met elkaar eens zijn. Het is best een kwetsbaar proces soms.

En over alle stemmen horen: meestal zie ik in deze bewegingen alleen maar mensen van mijn leeftijd of ouder. Waar is de stem van de volgende generatie? Het is blijkbaar voor mijn generatie lastig om de brug te slaan. Des te trots ben ik op de belangstelling van jongeren uit mijn netwerk voor de opleiding CoResolve. Eind 2023 heb ik een hele bevlogen groep mogen trainen. Ik heb genoten van hun enthousiasme, hun dynamiek en energie en hun bereidheid om dit echt te willen leren. Dank je wel, Romaissae, Caroline, Elise, Romy, Sanne en Priscille!
1 view0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page